Μαρία Σιώτου - Sxoleio & Goneis
15878
page-template-default,page,page-id-15878,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,vss_width_768,transparent_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Μαρία Σιώτου

Η Μαρία Σιώτου κατάγεται από την Τήνο, είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.

Φοίτησε στο Τμήμα Επιστημών Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιά, από όπου έλαβε το πτυχίο της το 1987. Στη συνέχεια σπούδασε στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.), από την οποία έλαβε Πτυχίο Παιδαγωγικών Σπουδών.

 

Στο πλαίσιο της επιμόρφωσής της παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων εκπαιδευτικού, κυρίως, περιεχομένου, μεταξύ των οποίων:

 

* Σεμινάρια βιωματικού χαρακτήρα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (ΚΕΣΑΝ), με θέμα τον ρόλο του εκπαιδευτικού στην πρόληψη των εξαρτήσεων, διάρκειας 50 ωρών, κατά τα έτη 1998 και 1999.

* Σχολή Γονέων, την οποία οργάνωσε η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ρεθύμνου, διάρκειας 50 ωρών, κατά την περίοδο 1999-2000.

* Σειρά 35 μαθημάτων Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας, τα οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Υγείας και Πολιτισμού της Κύπρου το 2004.

* Επιμορφωτικό σεμινάριο 48 ωρών με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση», από το οποίο έλαβε πιστοποίηση Δεξιοτήτων και Γνώσεων το 2007.

* Ημερίδες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση, κατά την τριετία 2012-15.

 

Από το 1988 εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπηρετώντας σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στην ελληνική επαρχία, την Αθήνα, αλλά και το εξωτερικό, καθώς για δύο χρόνια εργάσθηκε σε σχολεία της Κύπρου.

Την τελευταία δεκαετία έχει ενεργό ρόλο στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως διορθώτρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ συμμετέχει και στο πρόγραμμα σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ως μέντορας, αξιολογώντας τις δειγματικές διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο της διδακτικής τους άσκησης.