Δυναμώνω τη σχέση με το παιδί μου - Sxoleio & Goneis
15776
post-template-default,single,single-post,postid-15776,single-format-standard,bridge-core-3.0.1,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,vss_responsive_adv,vss_width_768,transparent_content,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-7

Δυναμώνω τη σχέση με το παιδί μου

Πώς θα δυναμώσω τη σχέση με το παιδί μου;

Καλωσoρίζω τα συναισθήματα του παιδιού μου , όποια κι αν είναι αυτά, απ΄όπου κι αν προέρχονται: Δυστυχώς έχουμε στρεβλά εκπαιδευτεί να απωθούμε τα έντονα συναισθήματα, ενώ έχουμε εθιστεί στα «χλιαρά’ και «ανώδυνα».  Όμως τα παιδιά μας είναι ζωντανές ορμητικές ψυχές, βιώνουν με πάθος και ένταση τον αποχωρισμό από το φίλο τους στην παιδική χαρά, ας πούμε, ή το ότι δεν τους έπαιξε το γειτονόπουλο ή ότι δεν περίσσεψε  λίγο από  το αγαπημένο τους γλυκό… Ας αποδεχτούμε  λοιπόν τα συναισθηματικά τους σκαμπανεβάσματα,  μην τα δραματοποιούμε  παραπάνω,  ας τους επιτρέπουμε  να θυμώνουν και να κλαίνε… Ποτέ μην τα ειρωνευόμαστε  γι’ αυτό που νιώθουν, ποτέ να μην υποτιμούμε  το βίωμά τους ειδικά εκείνη την κρίσιμη στιγμή που νιώθουν  πληγωμένα ή ευάλωτα.

Δυναμώνω τη σχέση μου με το παιδί μου 

όταν λειτουργώ με ενσυναίσθηση. Αγγίζω την ψυχή του παιδιού μου όταν τη στιγμή που τον αποχωρίστηκε ο φίλος του το αγκαλιάσω και του πω ότι τον καταλαβαίνω  που λυπήθηκε τόοσ πολύ γιατί είναι ο καλύτερός του φίλος.  Έτσι με αφήνει να μπώ στον κόσμο του, μου λέει πως αισθάνεται και αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανόηση. Έτσι αρχίζει να με εμπιστεύεται.

Πηγές: Sxoleiokaigoneis.gr , Newagemama