Ομάδα συγγραφής

anthi-sideri

Ανθή Σιδέρη

Η Ανθή Σιδέρη γεννήθηκε στην Εύβοια το 1969. Το 1990 αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) και από το 1989 μέχρι σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι μητέρα δύο παιδιών. Έχει ιδιαίτερη κλίση στην εκπαίδευση, η οποία εκφράστηκε μέσω του παρόντος συνεργατικού έργου, αλλά και μέσα από μια σειρά από συμμετοχές σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπως τα παρακάτω:

• Ε-seminar: «Σχολή Γονέων» (Νοέμβριος 2011) με τον Παναγιώτη Ρεγκούκο (εισηγητή ειδικών σεμιναρίων, συγγραφέα, ομιλητή – είναι ο πρώτος εκπαιδευτής που εισήγαγε την εφαρμοσμένη ψυχολογία στην εκπαίδευση και την οργάνωση)

• «Δυσκολίες μάθησης και συμπεριληπτική εκπαίδευση», που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με την έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Ιούνιος 2014)

• «Βασικές αρχές διεκδικητικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας» (Αναστασία Σοφιανοπούλου, Ψυχολόγος, Απρίλιος 2012)

• «Στρατηγική ζωής. Η ψυχολογία της ανώτερης απόδοσης» (Άκης Αγγελάκης, Authorized Trainer, Counselor & Life Coach, Μάρτιος 2013)

• «Πώς να επιτυγχάνεις προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους» (Άκης Αγγελάκης, Authorized Trainer, Counselor & Life Coach, Ιούνιος 2010).

 

anastasios-bras

Αναστάσιος Μπρας

Ο Αναστάσιος Μπρας έχει τέσσερα παιδιά και έως σήμερα τέσσερα εγγόνια. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιά, πτυχιούχος της Σχολής Κοινωνικών Λειτουργών και έχει μεταπτυχιακό από το Κέντρο Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

• Από το 1980 έως σήμερα εργάζεται ως Οικογενειακός Σύμβουλος.

• Εργάστηκε για 15 χρόνια στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας ως διευθυντής του ιδρύματος και στη συνέχεια σε έξι ιδρύματα ανοιχτής περίθαλψης.

• Για 10 χρόνια εργάστηκε ως έκτακτος Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθηνών στη Σχολή Κοινωνικών Λειτουργών.

• Για 21 χρόνια εργάστηκε σε δύο μεγάλους ομίλους εταιρειών (ΕΤΜΑ Α.Ε. και Καμπάς Α.Ε. (του Ομίλου Μπουτάρη) ως υπεύθυνος Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, ως προϊστάμενος κοινωνικών υπηρεσιών και ως διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών.

• Για 7 χρόνια εργάστηκε ως διευθυντής και ως διευθυντής εκπαίδευσης σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

• Για 4 χρόνια εργάστηκε ως προϊστάμενος τμήματος καταπολέμησης του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας για ειδικές ομάδες.

• Για 11 χρόνια εργάστηκε ως συνεργάτης σε κοινωνικές τηλεοπτικές εκπομπές με την ιδιότητα του Οικογενειακού Συμβούλου.

• Για 40 χρόνια είναι εισηγητής σε σεμινάρια οργανισμών, μεγάλων επιχειρήσεων και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

 Άλλες δραστηριότητες:

• Έχει γράψει το βιβλίο Απλές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα της οικογένειας και αρκετές σημειώσεις σχετικές με τις εισηγήσεις του στα ΚΕΚ.

• Έχει δημοσιεύσει άρθρα με κοινωνικά θέματα σε επιστημονικά περιοδικά, σε εκδόσεις της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, στο περιοδικό Το παιδί μου κι εγώ και σε άλλα γνωστά περιοδικά, όπως και σε εκδόσεις επιχειρήσεων.

• Είναι τακτικός ομιλητής με την ιδιότητα του Οικογενειακού Συμβούλου σε γονείς μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και μελών Μορφωτικών Συλλόγων στην Αττική και στην επαρχία.

• Ήταν πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου για 15 χρόνια και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Παρασκευής.

• Διοργανώνει ειδικά θερινά μορφωτικά προγράμματα απασχόλησης για παιδιά δημοτικού σε Δήμους.

glymitsa

Ευθυμία Γλυμίτσα

Η Έφη (Ευθυμία) Γλυμίτσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Τελείωσε τη Βαρβάκειο Σχολή το 1993 και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας.

Εργάστηκε ως δασκάλα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Ιόνιος Σχολή» και «Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη». Από το 2003 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.

Το 2012 ολοκλήρωσε τη διετή μετεκπαίδευσή της στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Έχει συμμετάσχει ως σύνεδρος στο 3ο Συνέδριο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (11-14 Απριλίου 2013) με θέμα εισήγησης «“O Μικρός Πρίγκιπας μαθαίνει να βιαδάζει!”: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες φωνολογικής ενημερότητας σε μια μαθήτρια της Β΄ Δημοτικού με σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες», καθώς και στο Πανελλήνιο Συνέδριο της Επιστημονικής Ένωσης για τη διάδοση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση με τίτλο «Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ» που έγινε στην Αθήνα στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2013.

Το 2013 ολοκλήρωσε με επιτυχία το επιμορφωτικό πρόγραμμα διάρκειας 50 ωρών με θέμα: «Η οικογένεια στη σύγχρονη εποχή».

Άρθρο της με τίτλο «Κάποιες ιδέες για να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο» έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Εκπαιδεύω μικρούς και μεγάλους το 2011.

Ελένη Τσιργιώτη

Η Ελένη Τσιργιώτη γεννήθηκε στο Αυλωνάρι της Εύβοιας το 1967. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1985-1989).

Διορίστηκε το 2000 στη δημόσια εκπαίδευση και από το 2004 ως σήμερα είναι προϊσταμένη στο διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο Αυλωναρίου Ευβοίας.

Έχει υλοποιήσει καινοτόμα προγράμματα του υπουργείου Παιδείας (ομαλή μετάβαση στο δημοτικό σχολείο), προγράμματα αγωγής υγείας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικά προγράμματα.

Έχει παρακολουθήσει:

• από το 2000 έως σήμερα, πλήθος σεμιναρίων εκπαιδευτικού περιεχομένου τα οποία έχουν διοργανωθεί από διάφορους φορείς και σχολικούς συμβούλους
• το σεμινάριο «Ψυχοκοινωνικά προβλήματα πολιτισμικά διαφοροποιημένων και μη ευνοημένων ομάδων πληθυσμού» (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος 1994).

Το άρθρο της «Ένα σχέδιο δράσης του νηπιαγωγείου για την Εικαστική Αγωγή με τίτλο “Γνωρίζοντας έργα ζωγράφων”» έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Γέφυρες (τεύχος 50, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010, εκδόσεις Ντουντούμη).