Δελλής Μιχάλης

Βασικές αρχές διαπαιδαγώγησης , ιδιαιτερότητες στα πρώτα βήματα του παιδιού στον σύγχρονο κοινωνικό “στίβο”…. Σωστή συμπεριφορά και τρόποι μεταχείρισης – διαχείρισης μιας ευαίσθητης καρδιάς ενός αγνού μυαλού. . κάτι παραπάνω.. Μια δουλειά που διακρίνεται για την καθαρότητα και την απλότητα στον τρόπο παράθεσης γεγονότων και καταστάσεων. Προσιτό και απλό , με διαύγεια κοινωνικά κατανοητό προς όλους και για όλους, ένας “οδηγός” με πολύ ποιητικά στοιχεία για νέους αλλά και έμπειρους γονείς που ενδιαφέρονται να μάθουν λεπτομέρειες ουσίας που θα τους βοηθήσουν να έρθουν πιο κοντά στο παιδί.

Η αυταρχικότητα και ο απόλυτος τρόπος διαχείρισης μιας ευαίσθητης παιδικής ψυχής , που αποτελούσε τροχοπέδη για γενιές και γενιές Ελλήνων αποτελεί πλέον παρελθόν. Η σύγχρονη προσέγγιση , η αλλαγή φιλοσοφίας και του τρόπου σκέψης , η αμεσότητα, η απλότητα και η προσπάθεια να εμβαθύνουμε να καταλάβουμε τις πραγματικές ανάγκες ενός παιδιού στα πρώτα του βήματα, . κάτι παραπάνω.. Είναι πλέον επιβεβλημένο για κάθε σύγχρονο γονιό που θέλει να είναι κοντά στο παιδί του, σαν τον καλύτερο του φίλο, σαν τον άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά να εμβαθύνει στην ψυχή και το μυαλό του.

Συγχαρητήρια σε όλη την συγγραφική ομάδα, προσεγγίσατε με απλότητα – σοβαρότητα , μα συνάμα σε βάθος λεπτομέρειες που δυστυχώς ακόμα και σήμερα πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί αγνοούν… Ένα ιδιαίτερο ερέθισμα για όλους όσους ενδιαφέρονται πραγματικά να εμβαθύνουν στην παιδική ψυχή. Μπορεί να είσαι γονιός , μπορεί να είσαι νονός, μπορεί να είσαι συγγενής ή απλά ένας παρατηρητής μιας κοινωνικής ατασθαλίας. Μπορείς να προσφέρεις πολλά αρκεί να το επιθυμείς πραγματικά….ο συγκεκριμένος “οδηγός” θα αποτελέσει για όλους ένα ιδιαίτερο εφόδιο σωστής διαχείρισης.

Σελίδα: 1 2